Cremă rece cu cranţ de migdale
PrinteazaCrema rece cu crant de migdale din: lapte, galbenusuri, zahar, faina alba, amidon, zahar, apa si migdale.
Ingrediente:
pentru cremă:
- 500 ml lapte
- 4 gălbenuşuri
- 80 g zahăr
- 30 g faină albă
- 1 lingură amidon
pentru cranţ:
- 120 g zahăr
- 4 linguri apă
- 120 g migdale
Mod de preparare:
Pune migdalele într-o tavă şi dă-le 5 minute la cuptor. Caramelizează zahărul cu apa, adaugă migdalele prăjite şi toarnă totul pe o bucată de hârtie de copt, nivelează cu o spatulă şi lasă la răcit.
Pentru cremă, freacă gălbenuşurile cu zahărul, adaugă faina şi amidonul şi toarnă laptele fierbinte în fir subţire, amestecând continuu cu un tel.
Pune vasul cu cremă pe foc mic şi las-o să fiarbă până când se îngroaşă, fară să te opreşti din amestecat.
Toarnă crema într-un castron şi las-o să se răcească. Când a ajuns la temperatura camerei, pune-o în cupe şi dă-le la frigider.
Toacă cranţul cu un cuţit şi garniseşte crema din cupe cu el înainte de a servi.
Varinate: Poţi înlocui cranţul cu musli: amestecă 200 g musli (fulgi de ovăz, nuci, alune, stafide sau alte adaosuri) cu 2 linguri de miere, întinde compoziţia pe o tavă şi pune-o 10 minute în cuptorul încălzit la 200° C, sfărâm-o apoi cu degetele şi presar-o peste crema din cupe.
Cremă rece cu cranţ de migdale
Poftă bună!