Croissant cu Unt – Rețeta Autentică si Usor de Preparat din: faina, sare, zahar, drojdie, lapte, unt, ou. Croissantul cu unt, cunoscut și sub numele de “croissant au beurre” în limba franceză, este unul dintre cele mai emblematice produse de patiserie din Franța și din întreaga lume. Această rețetă clasică de croissant cu unt îți […]
Croasanţi picanţi cu umplutura
PrinteazaCroasanţi picanţi cu umplutura din: aluat de foi, spanac, sare, piept de pui, piper, ulei de masline si galbenus.
- 4 bucati patrate de aluat de foi (350 g)
- 200 g spanac
- sare
- 4 fileuri de piept de pui (a crica 150 g)
- piper
- 2 linguri ulei de masline
- 1 galbenus
Mod de preparare:
Foile de aluat se aşază una lângă alta pe planşetă şi se lasă să se decongeleze. Se încinge cuptorul la 200°C.
Se prepară spanacul; se opăreşte în apă cu sare, se trece prin jet de apă rece şi se stoarce.
Se spală piepţii de pui, se şterg, se sărează, se piperează şi se prăjesc pe toate părţile în ulei încins; se înfăşoară în frunze de spanac.
Se întind foile de aluat şi se taie pătrăţele de cea 20 cm. în mijlocul fiecăreia se aşază câte un piept de pui; se împachetează în aluat pe diagonală şi se pliază marginile.
Se aşază pe o tavă unsă cu ulei. Se amestecă gălbenuşul cu 1 lingură de apă şi se ung croasanţii, folosind pensula.
Se coc la cuptor cea 30 min. până se rumenesc.
Croasanţi picanţi cu umplutura
Pofta buna!
poate iti place si:
Croissant cu Unt – Rețeta Autentică si Usor de Preparat
Pofta buna!
sa am unul la serviciu pe la orele 10 nu as mai plange de foame 🙂
A facut cineva asa ceva?