Crochete cu crema de ridichi

Printeaza

O reteta de crochete cu crema de ridichi din: ridichi, branza de vaci, unt, oua, ceapa verde, sare, piper, aluat de foi, ou si seminte de in.

Ingrediente:Crochete cu crema de ridichi

pentru crema:

  • 1 legatura ridichi
  • 250 g branza de vaci
  • 50 g unt la temperatura camerei
  • 2 oua
  • 1 lingura ceapa verde tocata
  • sare
  • piper

pentru crochete:

  • 1 pachet aluat de foi
  • 1 ou
  • 1 lingura seminte de in

 

Mod de preparare:

Se taie funzuliţele şi rădăci­nile de la ridchi şi se spală; apoi se rad. Se aşază ouăle într-o oală mică şi se toarnă apă până ce le acoperă; se lasă să fiarbă 8 min. Apoi apa fierbinte se scurge, se clătesc ouăle în apă rece şi se la;ă să se răcorească. Apoi se dîcojesc şi se taie cuburi.

Cu o furculiţă, se amestecă untul cu brânza de vaci; se pre­sară un pralde sare şi se adau­gă la ridich. Se curăţă ceapa verde, se spală şi se taie ronde­le; se adaucă şi ele în castronul cu ridichi, mpreună cu ouăle tăiate cubur. Se amestecă bine şi în final se Dotriveşte de sare şi piper după gust.

Pentru crochete, se încinge cuptorul la 200 °C. Se întinde o foaie de aluat şi se taie cu rotiţa fâşii de cca 1,5 cm lăţime. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt şi se aşază fâşiile de aluat de foi, distanţate, deoarece vor creşte foarte mult la copt.

Se sparge oul şi se ung crochetele, folosind pensula. Se presară deasupra seminţe de in şi se dau la cuptcr, se lasă să se coa­că cca 5 minute. Se scot din tavă; se servesc calde sau reci, ală­turi de crema de ridichi.

Crochete cu crema de ridichi

Crochete cu crema de ridichi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.