Crochete cu crema de ridichi
PrinteazaO reteta de crochete cu crema de ridichi din: ridichi, branza de vaci, unt, oua, ceapa verde, sare, piper, aluat de foi, ou si seminte de in.
pentru crema:
- 1 legatura ridichi
- 250 g branza de vaci
- 50 g unt la temperatura camerei
- 2 oua
- 1 lingura ceapa verde tocata
- sare
- piper
pentru crochete:
- 1 pachet aluat de foi
- 1 ou
- 1 lingura seminte de in
Mod de preparare:
Se taie funzuliţele şi rădăcinile de la ridchi şi se spală; apoi se rad. Se aşază ouăle într-o oală mică şi se toarnă apă până ce le acoperă; se lasă să fiarbă 8 min. Apoi apa fierbinte se scurge, se clătesc ouăle în apă rece şi se la;ă să se răcorească. Apoi se dîcojesc şi se taie cuburi.
Cu o furculiţă, se amestecă untul cu brânza de vaci; se presară un pralde sare şi se adaugă la ridich. Se curăţă ceapa verde, se spală şi se taie rondele; se adaucă şi ele în castronul cu ridichi, mpreună cu ouăle tăiate cubur. Se amestecă bine şi în final se Dotriveşte de sare şi piper după gust.
Pentru crochete, se încinge cuptorul la 200 °C. Se întinde o foaie de aluat şi se taie cu rotiţa fâşii de cca 1,5 cm lăţime. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt şi se aşază fâşiile de aluat de foi, distanţate, deoarece vor creşte foarte mult la copt.
Se sparge oul şi se ung crochetele, folosind pensula. Se presară deasupra seminţe de in şi se dau la cuptcr, se lasă să se coacă cca 5 minute. Se scot din tavă; se servesc calde sau reci, alături de crema de ridichi.
Crochete cu crema de ridichi
Pofta buna!