Crochete de cartofi cu muştar şi somon afumat
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de crochete de cartofi cu mustar si somon afumat din: cartof, faina, mustar boabe, unt, ulei de floarea soarelui, somon afumat si smantana.
- 1 cartof mare (aprox. 350g), spălat
- o lingură de făină simplă
- o lingură de muştar boabe sau sos de hrean
- o bucăţică de unt
- o lingură de ulei de floarea-soarelui
- 4 felii de somon afumat
- smântână groasă si ceapă de tuns pentru servit
Mod de preparare:
Se rade cartoful cu coajă pe un prosop de bucătărie curat. Se strâng capetele prosopului şi se scurge restul de apă din cartof.
Se răstoarnă într-un bol şi se adaugă făina şi muştarul (sau hreanul). Se asezonează şi se amestecă bine.
Se împarte aluatul obţinut în 8 şi se turteşte între palme, astfel încât să obţineţi forme rotunde şi plate. Se încing uleiul şi untul într-o tigaie mare şi se aşază compoziţia de cartofi.
Se prăjesc 2-3 minute pe fiecare parte la foc moale, până se rumenesc.
Se aşază pe fiecare farfurie câteva crochete una peste alta şi se asortează cu câte o felie de somon afumat, smântână şi ceapă de tuns.
Crochete de cartofi cu muştar şi somon afumat
Pofta buna!