Croasante cu lapte si unt din: faina, lapte, zahar, ulei, sare, drojdie uscata, apa calda, unt. Ingrediente: 500 g făină 125ml lapte 3 linguri ulei 2 linguri zahar 1 lingurita sare 1 plic drojdie uscata 1/4 apa calda 125 g unt 1 ou Mod de preparare: Dizolvi drojdia în apa caldă, adaugi un praf de […]
Croissante cu lapte
PrinteazaCroissante cu lapte din: faina fara gluten, sare, drojdie uscata, zahar, unt, lapte, ou, galbenus.
- 250g făină mixtă fără gluten pentru pâine
- 1 praf de sare
- 5g de drojdie uscată
- 1 praf de zahăr
- 30g de unt moale
- 130ml de lapte călduţ
- 1 ou
- 1 gălbenuş
Ingrediente pentru uns:
- 1 gălbenuş
- 1 lingură de lapte
Mod de preparare:
Amestecă făina, sarea şi drojdia într-un bol pentru mixat. Formează o adâncitură în mijloc şi pune în ea drojdia şi zahărul.
Adaugă o treime din laptele călduţ şi aşteaptă până când drojdia face spumă.
Adaugă restul de lapte, untul, oul şi gălbenuşul şi frământă-le timp de 4-5 minute, până obţii un aluat fin.
Acoperă bolul şi lasă-l deoparte 10 minute. Intinde aluatul pe o suprafaţă tapetată cu făină fără gluten, până capătă grosimea de aproximativ 4mm.
Taie pătrate de aluat cu dimensiunea de 8x8cm, îndoaie-le şi modelează-le în croissante.
Pune foietajele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi unge-le cu gălbenuş amestecat cu lapte.
Lasă croissantele să dospească, la fel cum ai proceda cu pâinea sau cornurile.
Dă-le la cuptorul preîncălzit la 230°C (pe raftul din mijloc), aproximativ 15 minute, până se rumenesc.
Pofta buna!
poate iti place si:
Pofta buna!