Cruditati cu sos de sardele

Printeaza

Cruditati cu sos de sardele din: morcovi, gulii, mar, lamaie, castraveti, rosii, sardele, ulei, smantana, otet, frunze de busuioc, sare.

Ingrediente:Cruditati cu sos de sardele

  • 2 morcovi
  • 2 gulii
  • 1 mar
  • 1/2 lamaie
  • 2-3 castraveti
  • 3-4 rosii
  • 1 conserva de sardele
  • 2-3 linguri cu ulei
  • 1 pahar cu smantana
  • 1 lingura cu otet
  • 6-8 frunze de busuioc
  • sare

 

Mod de preparare:

Spalati legumele si marul, curatati de coaja si treceti pe razatoarea mare. Sarati usor, amestecati si stropiti cu zeama de lamaie. Lasati deoparte. Spalati rosiile si taiati romburi. Scurgeti sardelele de ulei, curatati de oase, spalati cu apa calduta.

Puneti uleiul intr-o cratita mica, lasati sa se incalzeasca, adaugati sardelele si 1 lingura cu otet. Lasati sa fiarba 2-3 minute. Stingeti focul, faramati sardelele cu furculita, omogenizati, puneti smantana in pahar, turnati peste legume sos de sardele, serviti cu paine prajita.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.