Cruditati cu sos de sardele
PrinteazaCruditati cu sos de sardele din: morcovi, gulii, mar, lamaie, castraveti, rosii, sardele, ulei, smantana, otet, frunze de busuioc, sare.
- 2 morcovi
- 2 gulii
- 1 mar
- 1/2 lamaie
- 2-3 castraveti
- 3-4 rosii
- 1 conserva de sardele
- 2-3 linguri cu ulei
- 1 pahar cu smantana
- 1 lingura cu otet
- 6-8 frunze de busuioc
- sare
Mod de preparare:
Spalati legumele si marul, curatati de coaja si treceti pe razatoarea mare. Sarati usor, amestecati si stropiti cu zeama de lamaie. Lasati deoparte. Spalati rosiile si taiati romburi. Scurgeti sardelele de ulei, curatati de oase, spalati cu apa calduta.
Puneti uleiul intr-o cratita mica, lasati sa se incalzeasca, adaugati sardelele si 1 lingura cu otet. Lasati sa fiarba 2-3 minute. Stingeti focul, faramati sardelele cu furculita, omogenizati, puneti smantana in pahar, turnati peste legume sos de sardele, serviti cu paine prajita.
Pofta buna!