Culingionis cu cartofi
PrinteazaCulingionis cu cartofi din: faina, untura, sare, drojdie de bere, cartofi, branza uscata de oaie, usturoi, frunze de menta si pulpa de rosii.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 500 g făină
- untură
- sare
- 1 linguriţă drojdie de bere
Pentru umplutură:
- 600 g cartofi
- 300 g brânză uscată de oaie
- 2 căţei mari de usturoi
- frunze de mentă
- sare
Pentru sos:
- 300 g pulpă de roşii
- 100 g brânză rasă de oaie
Mod de preparare:
Puneţi făina în castron, în centrul acesteia faceţi o scobitură în care aşezaţi drojdia, untura şi suficientă apă pentru a frământa un aluat potrivit de elastic.
Acoperiţi aluatul cu un şervet curat şi lăsaţi-l să se dospească.
Separat, puneţi la fiert în apă fierbinte, cartofii bine spălaţi.
Când sunt gata curăţaţi-i de coajă, pasaţi-i în piureu, adăugaţi brânza rasă, mentă, usturoi (mujdei), sare după gust.
Intindeţi o foaie subţire din aluat pe care îl tăiaţi în cercuri cu diametrul, de 7-8 cm.
Pe mijlocul acestora puneţi câte 1 linguriţă din umplutură.
Impăturiţi şi ciupiţi marginile acestora pentru a lua formă de spic.
Fierbeţi culingionis în apă cu puţină sare.
Când se ridică la suprafaţă, puneţi-i într-o tavă, apoi stropiţi-i cu sosul fierbinte de roşii şi brânză.
Daţi tava la cuptor pentru 10 minute şi aduceţi preparatul la masă.
Culingionis cu cartofi
Pofta buna!