Curry de pui cu dovlecel si ardei gras
PrinteazaO reteta delicioasa de curry de pui cu dovlecel si ardei gras din: dovlecel, ardei gras, ardei iute, file de piept de pui, lapte de cocos, ceapa, usturoi, orez, sare, ulei, piper, curcuma, coriandru, chimen si supa.
- 1 dovlecel
- 1 ardei gras roşu
- 1 ardei iute
- 600 g file de piept de pui
- 200 ml lapte de cocos
- 3 cepe
- 2 căţei de usturoi
- 250 g orez
- sare
- 3 linguri ulei
- piper
- 1 linguriţă curcuma
- coriandru măcinat
- ghimbir măcinat
- chimen măcinat
- 350 ml supă
Mod de preparare:
Se curata dovlecelul, se taie in 4 pe lung, apoi felii. Se taie fasii ardeiul gras, ardeiul iute si ceapa. Se toaca usturoiul. Se spala carne de pui, se sterge si se taie fasii. Se spala orezul intr-o strecuratoare si se fierbe 500 ml apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj.
Se incinge uleiul si se calesc ceapa si usturoiul; se adauga dovlecelul, ardeiul gras si ardeiul iute; se calesc 5 minute, amestecand. Se adauga fasiile de carne si se prajesc impreuna 3 minute. Se condimenteaza cu sare, piper, curcuma, chimen si coriandru. Se toarna supa si laptele de cocos, se lasa sa dea intr-un clocot si se reduce apoi focul. Se lasa sa fiarba la foc moale 15 minute amestecand.
Se adauga orezul in mancare, se sareaza si se pipereaza. Se orneaza cu patrunjel sau coriandru verde.
Curry de pui cu dovlecel si ardei gras
Pofta buna!