Deliciu cu crema de ciocolata

Printeaza

O reteta absolut delicioasa din oua, zahar, zahar vanilat, faina, unt, galbenusuri, cacao, portocala din dulceata sau confiate, sirop de zahar ars si o lingura de coniac.

Ingrediente:Deliciu cu crema de ciocolata

pentru foi:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 2-3 pliculete zahar vanilat
  • 4 linguri faina

pentru crema:

  • 300 g unt
  • 4 galbenusuri
  • o canita de lapte
  • 300 h zahar pudra
  • 2 linguri de cacao
  • felii de portocale din dulceata sau confiate
  • sirop de zahar ars
  • o lingura de coniac

 

Mod de preparare:

Se separă ouăle, albuşurile se bat spumă cu zahărul, zahă­rul vanilat, se adaugă gălbenuşurile şi făina cernută. Aluatul se împarte în două şi se coace în două tăvi, 30 de minute.

Pentru cremă, se pun 4 gălbenuşuri, laptele, zahărul şi zahă­rul vanilat şi se amestecă la baie de aburi până se obţine o cremă ca o ciulama, care se lasă la rece.

Untul se amestecă cu mixerul până se face spumă. Aceasta se amestecă cu ciula­maua rece şi se împarte în 2 boluri: jumătate se amestecă cu cacao şi jumătate cu alunele măcinate şi o lingură de coniac.

Prima foaie se stropeşte cu siropul de zahăr ars, se presară coajă de lămâie şi se întinde un strat de cremă. Se pune a doua foaie şi alt rând de cremă, şi se acoperă cu un nou strat de cre­mă. Se pudrează cu cacao şi se ornează cu felii de portocale.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.