Deliciu cu foi

Printeaza

Deliciu cu foi din: faina, zahar, margarina, galbenus, praf de copt, lapte, ciocolata, frisca, stafide, portocala, nuca, esenta de rom.

Ingrediente:

Pentru foi:

  • 300 g făină
  • 100 g zahăr
  • 100 g margarină
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 3-4 linguri lapte cald

Pentru crema de ciocolată:

  • 300 g ciocolată neagră
  • 200 ml friscă lichidă
  • 50 g stafide
  • 1 portocală
  • 4 linguri nucă măcinată
  • 1 fiolă esenţă de rom

Pentru decor:

  • 50 g ciocolată

 

Mod de preparare:

Cerni făina şi adaugi peste ea zahărul, margarina, gălbenuşurile, praful de copt şi laptele, frământând un aluat pe care îl laşi la rece timp de 30 de minute.

Intinzi apoi 2 foi, pe care le coci pe fundul tăvii, câte 15 minute fiecare.

Pentru crema: topeşti ciocolata în frişca lichidă fierbinte, dar nu o iaşi să dea în clocot.

Dai deoparte, laşi să se răcească, apoi o freci cu mixerul, cât să devină spumoasă.

Impărţi crema în două, iar într-o parte adaugi stafidele înmuiate în rom, nuca măcinată şi coaja rasă de portocală.

Pui crema cu fructe între cele 2 foi de aluat, apoi îmbraci prăjitura şi o decorezi cu crema de ciocolată simplă.

La final, presari ciocolată rasă.

 

Deliciu cu foi

Deliciu_cu_foi

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.