Rețetă delicioasă de orez cu lapte – Cum să prepari acest desert clasic din: orez, lapte, zahar, coaja de lamaie, scortisoara. Ingrediente: 1 cană de orez 4 căni de lapte 1 cană de zahăr Coajă de lămâie (opțională) Scorțișoară pentru decor Mod de preparare: Spălați orezul înainte de a începe. Acest lucru ajută […]
Desert cu drajeuri
PrinteazaDesert cu drajeuri din: unt, miere, zahar pudra, cacao, faina, praf de copt, scortisoara, nucsoara, cuisoare, ou, zahar pudra, albus, suc de lamaie si drajeuri colorate.
aluat:
- 80 g unt
- 3 linguri miere
- 125 g zahar pudra
- 1 lingura cacao
- 300 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita scortisoara
- 1 praf de nucsoara macinata
- 1 praf de cuisoare pisate
- 1 ou
glazura si decor:
- 130 g zahar pudra
- 1 albus
- 1/2 lingura suc de lamaie
- drajeuri colorate
Mod de preparare:
Se încălzeşte pe foc untul cu miere, zahăr pudră şi cacao; se amestecă până se dizolvă şi se omogenizează.
Se lasă să se răcească, apoi se înglobează făina amestecată cu praf de copt şi mirodenii. în final, se încorporează oul.
Se frământă aluatul şi se înfăşoară în folie. Se dă la frigider 1 oră.
Se întinde pe planşetă o foaie de aluat groasă de 3 mm; se decupează fursecuri cu forma de ou şi se aşază chiar în această formă, unsă.
Se încinge cuptorul la 180 °C şi se coc turlele cca 7-8 min. Se scot din cuptor şi se lasă să se răcească, apoi se răstoarnă.
Se procedează astfel până la epuizarea aluatului. Se lasă să se răcească jumătăţile de ou.
Se prepară glazura de lămâie: se cerne zahărul pudră şi se înglobează albuşul, urmat de suc de lămâie.
Se amestecă până se omogenizează. Se umplu ouăle cu drajeuri şi se ung marginile cu glazură.
Se asamblează câte două. Când se usucă glazura, ouăle- surpriză se decorează şi se lasă să se usuce.
Desert cu drajeuri
Pofta buna!
Salam de Biscuiți: Desert Delicios și Ușor de Preparat
Salam de Biscuiți: Desert Delicios și Ușor de Preparat din: biscuiti, zahar, cacao, unt, lapte, nuci, esenta de vanilie. Salamul de biscuiți este un desert popular și iubit în multe țări, cunoscut și sub nume precum “tartă de biscuiți” sau “plăcintă de biscuiți”. Acesta are origini incerte, dar a devenit un desert clasic în multe […]
Pofta buna!
Desertul … jos palaria, chiar n-am cuvinte