Desert cu fulgi de ovaz din: fulgi de ovaz , lapte de soia, cacao, unt, mesteacan. Ingrediente: 10 linguri fulgi de ovăz 250 ml lapte de soia cu orez 2 linguri pline cu unt de arahide 1 lingură cacao raw 2 linguri zahăr de mesteacăn Mod de preparare: Se pun într-un bol fulgii. Se adaugă […]
Desert cu fructe de papaya
PrinteazaDesert cu fructe de papaya din: fructe de papaya, frunze de ceai, lapte, zahar, ghimbir, budinca de vanilie, coaja de lamaie, frisca.
- 4 fructe de papaya
- 2 linguri frunze de ceai
- 250 ml lapte
- 75 g zahar
- 1/2 lingurita ghimbir macinat
- 1 plic praf de budinca de vanilie
- sucul si coaja rasa de la o lamaie
- 300 ml frisca
Mod de preparare:
Frunzele de ceai si ghimbirul se fierb in 200 ml de lapte si se lasa 10 minute sa se infuzeze.
Se strecoara si se storc frunzele. Se amesteca praful de budinca in 50 ml de lapte.
Se adauga zahar si ceai cu lapte si se lasa sa fiarba pana ce se intareste. Se amesteca in budinca pana se raceste.
Se taie in doua fructele de papaya si se scot samburii. 4 jumatati se asaza pe farfurii, una se taie felii, iar pulpa de la celelalte se paseaza.
Piureul se amesteca in budinca, cu zahar, suc si coaja de lamaie. Se da la frigider timp de cca 60 minute.
Se bate frisca si se inglobeaza in budinca. Se spriteaza in jumatatile de papaya.
Desert cu fructe de papaya
Pofta buna!
poate iti place si:
Desert cu nuca si dovleac
Desert cu nuca si dovleac din: nuca, curmale, dovleac, nucsoara, scortisoara, cardamom, ulei. Ingrediente: 300 g nucă 300 g curmale 1 1/2 cană dovleac 1/2 linguriţă nucşoară 1 linguriţă scorţişoară 1/2 linguriţă ghimbir ras proaspăt 1/2 linguriţă cardamom 2 linguri ulei de cocos Mod de preparare: Se macină în robotul de bucătărie 300 g […]
Pofta buna!