Desert cu vanilie
PrinteazaO reteta delicioasa de desert cu: desert, lapte, baton de vanilie, galbenusuri, zahar, faina, sare, jeleu.
- 500 ml lapte
- 1 baton de vanilie
- 5 gălbenuşuri
- 120 g zahăr
- 75 g făină
- 1 praf de sare
- 1 plic jeleu roşu pentru tort
Mod de preparare:
Se taie batonul de vanilie pe lung şi se scoate miezul cu vârful unui cuţit. Se pun la fiert laptele cu zahărul, praful de sare, batonul de vanilie şi interiorul acestuia.
Când amestecul este călduţ, se scoate un polonic de lapte şi amestecă cu gălbenuşur bătute şi faina. Amestecul trebuie să aibă consistenţa smântâni.
Se toarnă amestecul de gălbenuşuri peste laptele fiert, amestecând continuu, să nu se formeze cocoloaşe.
Se toarnă budinca într-o formă umezită cu apă rece şi se lasă la frigider circa trei ore. Se răstoarnă şi se toarnă jeleul preparat conform indicaţiilor de plic. \Se serveşte cu garnitură de fructe.
Pofta buna!