Desert de visine cu mac si inghetata
PrinteazaDesert de visine cu mac si inghetata din: inghetata de visine, visine, visinata, inghetata de vanilie, mac macinat, sca vegetala, cirese confiate.
Ingrediente:
- 400 g inghetata de visine
- 125 g visine fara samburi
- 4 cl visinata
- 400 g inghetata de vanilie
- 30 g mac macinat
- 200 g frisca vegetala
- cirese confiate
Mod de preparare:
Se desprind blocuri de îngheţată de vişine şi se bat cu mixerul. Se tapetează cu această îngheţată pereţii unui castron circular de cca 1l.
Dă la congelator timp de cel puţin 60 min. lasă vişinele proaspete să se marineze în vişinată timp de cca 60 min.
Se scurg vişinele. Apoi se bate cu mixerul jumătate din cantitatea de îngheţată de vanilie şi se înglobează vişinele.
Aşază deasupra îngheţatei de vişine, ca un al doilea strat. mai dă la congelator 60 min.
In cele din urmă se prepară o cremă din restul de îngheţată de vanilie, în care se înglobează macul măcinat; se aşază la mijlocul tortului.
Tortul se păstrează la congelator până în-momen- tul servirii. înainte de servire se introduce forma în apă caldă şi se răstoarnă tortul.
bate frişca. ornează tortul după fantezie, cu rozete de frişcă şpriţată, frunze de lămâiţă proaspete, precum şi boabe de cireşe confiate.
Desert de visine cu mac si inghetata
Pofta buna!