Desert: Tartă de piersici
PrinteazaTarta de piersici din: foitaj, piersici, suc de lamaie, zahar pudra, gem de caise si menta.
- 300 g foitaj
- 3 piersici coapte, tari
- 3 linguri suc de lamaie
- 2 linguri zahar pudra
- 100 g gem de caise
- zahar pudra sau menta pentru ornat
Mod de preparare:
Aşezaţi foile din foitaj una lângă cealaltă şi lăsaţi-le să ss dezgheţe. Umeziţi uşor marginile.
Aşezaţi foile pe o suprafaţă uşor presărată cu făină, în forma unui patrat, ale cărui margini se împăturesc puţin, întindeţi-l apoi pe rotund (0 30 cm).
Ungeţi cu grăsime o formă de plăcintă (0 26 cm). înfăşuraţi foitajul pe un făcăleţ şi aşezaţi-l în formă.
Presaţi-l uşor şi lăsaţi-i o margine de cca 2 cm. Preîncălziţi cuptorul la 200°C. 2 Crestaţi piersicile în cruce, opăriţi-le şi îndepărtaţj-le coaja.
Tăiaţi-le în jumătate, îndepărtaţi-le sâmburii şi tăiaţi-le felioare. Stropiţi-le cu suc de lămâie şi presăraţi- le cu zahăr pudră.
Aşezaţi-le pe blat în mod asemănător ţiglelor de pe acoperiş şi coaceţi prăjitura cca 25 de minute. Intre timp, încălziţi gemul de caise şi daţi-l printr-o strecurătoare.
Ungeţi prăjitura cu gemul cât încă este caldă. Lăsaţi-o să se răcească pe un tocător şi presăraţi-o cu zahăr pudră sau ornaţi-o cu frunze de mentă.
Tartă de piersici
Pofta buna!