Dovlecei cu branza telemea si morcovi

Printeaza

Dovlecei cu branza telemea si morcovi din: dovlecei, morcovi, ceapa verde, patrunjel, marar, branza telemea, oua, pesmet, faina, sare, piper.

Ingrediente

  • 2 dovlecei medii
  • 2 morcovi
  • 2 cepe verzi
  • patrunjel si marar
  • 150 g branza telemea
  • 2 oua mari
  • 7-8 linguri pesmet
  • 2 linguri faina
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi morcovul şi îl tai în bucăţi mari, apoi îl pui în robot. Cureţi ceapa, o tai jumătăţi şi o pui peste morcov.

Porneşti robo­tul si măruntesti bine totul. Dacă nu ai robot, tai legumele mărunt. Speli dovlecelul, îl cureţi de coajă şi îl dai pe răzătoarea cu ochiuri mari.

Pătrunjelul şi mărarul le toci mărunt, apoi dai şi brânza prin râzătoare şi le pui pe toate peste dovlecel.

In castronul cu dovle­cel, adaugi morcovul şi cea­pa mărunţite, spargi ouăle, pui făina şi pesmetul, sare şi piper după gust şi formezi o compoziţie omogenă.

Incingi o tigaie cu ulei. Iei câte o lingură plină din compoziţia cu dovlecel şi ou şi o pui în tigaie la prăjit.

Laşi la copt câte 3-4 minute pe fiecare parte. Când sunt rumenite bine, scoţi turtiţele pe un platou cu şerveţele absorbante şi le laşi puţin la răcit.

 

Dovlecei cu branza telemea si morcovi

Dovlecei_cu_branza_telemea_si_morcovi

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.