Dovlecei gratinati cu carne tocata

Printeaza

Dovlecei gratinati cu carne tocata din: dovlecei, cartofi, carne tocata, ceapa, usturoi, pasta de tomate, pesmet, ulei, sare, piper.

 

Ingrediente:Dovlecei_gratinati_cu_carne_tocata

  • 2 dovlecei
  • 4 cartofi
  • 250 g carne tocata amestec
  • o ceapa alba veche
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se pun cartofii la fiert în apă cu sare şi, separat, dovleceii se fierb 5 minute, după care se lasă să se răcească.

Intr-o tigaie cu o lingură de ulei se pune ceapa la călit şi, după ce s-a înmuiat, se adaugă carnea, care se desface cu lingura de lemn.

Se lasă să se călească până ce îşi schimbă culoarea, se adaugă usturoiul feliat, bulionul desfăcut în apă, sare şi piper.

Se lasă la fiert aproximativ 15 minute, să scadă bine.

Intr-un vas de cuptor se pune un strat de cartofi fierţi şi feliaţi, apoi carnea şi se “închide” cu rondele de dovlecei.

Se stropesc rondelele cu uleiul rămas, se presară pesmet şi se dă la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.

Dovlecei gratinati cu carne tocata

Dovlecei_gratinati_cu_carne_tocata

Pofta buna!

 

 

 

 


poate te intereseaza si:

Dovlecei_gratinati_cu_urda_si_porumb

Dovlecei gratinati cu urda si porumb

Dovlecei gratinati cu urda si porumb din: dovlecei, urda, ou, cascaval, faina, sare, piper, cimbru, ceapa verde. Ingrediente: 4 dovlecei 250 g urdă dulce 1 ou 50 g caşcaval ras 1 lingură făină 1/4 linguriţă sare 2 fire cimbru 1/4 linguriţă piper măcinat 4 cepe verzi 400 g boabe de porumb din conservă 1 roşie […]

Dovlecei gratinaţi

Dovlecei gratinati cu cascaval

Dovlecei gratinati cu cascaval din: dovlecei, unt, faina, marar, cascaval, oua, smantana, lapte, sare. Ingrediente: 1,5 kg dovlecei 150 g unt 60 g faina 1 lingura de marar tocat 150 g cascaval 3 oua 150 ml smantana 600 ml lapte sare   Mod de preparare: Dovleceii şe curăţă de coajă şi de seminţe, se taie […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.