Dovlecei gratinati cu urda si porumb din: dovlecei, urda, ou, cascaval, faina, sare, piper, cimbru, ceapa verde. Ingrediente: 4 dovlecei 250 g urdă dulce 1 ou 50 g caşcaval ras 1 lingură făină 1/4 linguriţă sare 2 fire cimbru 1/4 linguriţă piper măcinat 4 cepe verzi 400 g boabe de porumb din conservă 1 roşie […]
Dovlecei gratinati cu carne tocata
PrinteazaDovlecei gratinati cu carne tocata din: dovlecei, cartofi, carne tocata, ceapa, usturoi, pasta de tomate, pesmet, ulei, sare, piper.
- 2 dovlecei
- 4 cartofi
- 250 g carne tocata amestec
- o ceapa alba veche
- 2 catei de usturoi
- 3 linguri pasta de tomate
- 2 linguri pesmet
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se pun cartofii la fiert în apă cu sare şi, separat, dovleceii se fierb 5 minute, după care se lasă să se răcească.
Intr-o tigaie cu o lingură de ulei se pune ceapa la călit şi, după ce s-a înmuiat, se adaugă carnea, care se desface cu lingura de lemn.
Se lasă să se călească până ce îşi schimbă culoarea, se adaugă usturoiul feliat, bulionul desfăcut în apă, sare şi piper.
Se lasă la fiert aproximativ 15 minute, să scadă bine.
Intr-un vas de cuptor se pune un strat de cartofi fierţi şi feliaţi, apoi carnea şi se “închide” cu rondele de dovlecei.
Se stropesc rondelele cu uleiul rămas, se presară pesmet şi se dă la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.
Dovlecei gratinati cu carne tocata
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Dovlecei gratinati cu cascaval
Dovlecei gratinati cu cascaval din: dovlecei, unt, faina, marar, cascaval, oua, smantana, lapte, sare. Ingrediente: 1,5 kg dovlecei 150 g unt 60 g faina 1 lingura de marar tocat 150 g cascaval 3 oua 150 ml smantana 600 ml lapte sare Mod de preparare: Dovleceii şe curăţă de coajă şi de seminţe, se taie […]
Pofta buna!