Dovlecei in floare cu smantana
PrinteazaDovlecei in floare cu smantana
Ingrediente:
- 50 dovlecei
- 150-200 g smîntînă
- 200 g unt
- 1 lingură făină
- 1 legătură de mărar
- sare
Mod de preparare:
Dovlecei in floare cu smantana: Cu un cuţitaş ascuţit radem coaja dovleceilor. Rupem floarea şi tăiem codiţa, îi spălăm bine şi îi punem pe un şervet curat.
Infierbîntăm unt într-o tigaie smălţuită şi punem dovleceii la prăjit, întoreîndu-i cu o furculiţă pînă ce ei capătă culoare gălbuie.
Apoi îi punem într-un vas de sticlă rezistentă la foc sau de piatră, turnăm apă fierbinte peste ei şi îi punem la fiert înăbuşit.
Sînt gata cînd intră scobitoarea uşor în ei.
Punem unt într-o tigaie încălzită şi, cînd se înfierbîntă, turnăm făina şi lăsăm să se rumenească.
Stingem rîntaşul cu zeama de dovlecei, adăugăm jumătate din cantitatea de smîntînă, lăsăm să dea un clocot şi turnăm totul peste dovlecei. Fierbem pînă rămîne puţin sos.
Inainte de a servi la masă, punem smîntînă rămasă intr-o crăticioară să dea un singur clocot şi o turnăm peste dovlecei.
Adăugăm unt proaspăt şi vînturăm sosul cu lingura la colţul aragazului. Potrivim sarea. Presărăm mărar tocat.
Pofta buna!