Dovlecei umpluti cu miel
PrinteazaO reteta simpla de Dovlecei umpluti cu miel din: dovlecei, carne de miel, orez, usturoi, ceapa, sare, sos de rosii, apa si zeama de lamaie.
- 6 dovlecei mici
- 225 g carne de miel
- 4 linguri de orez
- 2 catei de usturoi
- 1 ceapa tocata
- 1 lingurita de sare
- 400 ml sos de rosii
- 3 cani de apa plata
- 2 linguri zeama de lamaie
Mod de preparare:
Dovleceii se spală şi se in jumatati, se scobeste miezul. Carnea de miel se toaca si se amesteca cu orezul, usturoiul pisat si teapa tocata. Se umple fiecare dovlecel cu amestecul de carne. Se unge o cratita cu unt, se asaza dovleceii unul langa altul si se adauga restul de suc de rosii, apa plata si zeama de lamaie.
Se da la cuptor, la foc potrivit, circa 30 de minute. Se servesc cu smantana pe deasupra.
Poftă bună!