Drob de miel cu mar si curry
PrinteazaDrob de miel cu mar si curry din: miel, paine, ceapa, usturoi, mar, pasta de curry, ou, sare, piper si sos chutney.
- 90 g pâine
- 350 g came de miel fiartă, rece
- 1 ceapă tăiată mărunt, prăjită (sau ceapă verde)
- 1 căţel de usturoi tăiat mărunt şi prăjit (sau usturoi verde)
- 1 măr curăţat de coajă şi tăiat în patru
- 1 lingură rasă cu pastă de curry
- 1 ou mediu
- sare şi piper negru măcinat
- 1 lingură, cu sos chutney
- o tavă de chec de 500 g, unsă cu unt şi tapetată cu hârtie de copt
Mod de preparare:
Incălzeşte cuptorul la 180°C. Dă pâinea prin maşina de tocat pentru a obţine un pesmet. Pune-l într-un castron.
Taie carnea în bucăţi (scoţi eventuala grăsime) şi dă-o prin maşina de tocat, cu ceapa, usturoiul, merele şi pasta de curry, obţinând un amestec cu textură grosieră, apoi amestecă cu ou, pesmet şi condimente. Adaugă sosul chutney.
Toarnă compoziţia în tavă, acoperă cu folie de aluminiu şi coace timp de 30 minute.
Scoate folia, apoi mai lasă drobul să se coacă încă 10 minute. Scoate tava din cuptor şi lasă drobul să se răcească.
Drob de miel cu mar si curry
Pofta buna!