Dulceaţă de arpagic

Printeaza

Dulceaţă de arpagic din: ceapa arpagic, zahar praf, apa, vin alb, cuisoare, ghimbir.

Ingrediente:Dulceata_de_arpagic

  • 2 kg ceapa arpagic
  • 750 g zahar praf
  • 300 ml apa
  • 100 ml vin alb
  • 3 cuisoare
  • 1 lingura ghimbir ras

 

Mod de preparare:

Se face un sirop din zahar, apa si vin. Se fierb  împreună până când siropul se îngroaşă. Se adaugă cuişoarele, ghimbirul şi se mai lasă la foc potrivit 3 minute, apoi se lasă vasul, luat de pe foc, acoperit, 30 de minute.

Arpagicul curăţat, se adaugă în acest sirop şi se pune cratiţa din nou la fiert, la foc potrivit, circa 45 de minute, sau până când arpagicul se înmoaie şi siropul este suficient de gros. Se repartizează dul­ceaţa caldă în borcane şi acestea se sterili­zează 30 de minute.

Se lasă să se răcească în vasul de sterilizare, acoperit cu pături groase. Această dulceaţă poate fi servită şi ca garnitură lângă preparate din came de gâscă, raţă, vită sau viţel.

Dulceaţă de arpagic

Dulceata_de_arpagic

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.