Dulceaţă de arpagic
PrinteazaDulceaţă de arpagic din: ceapa arpagic, zahar praf, apa, vin alb, cuisoare, ghimbir.
- 2 kg ceapa arpagic
- 750 g zahar praf
- 300 ml apa
- 100 ml vin alb
- 3 cuisoare
- 1 lingura ghimbir ras
Mod de preparare:
Se face un sirop din zahar, apa si vin. Se fierb împreună până când siropul se îngroaşă. Se adaugă cuişoarele, ghimbirul şi se mai lasă la foc potrivit 3 minute, apoi se lasă vasul, luat de pe foc, acoperit, 30 de minute.
Arpagicul curăţat, se adaugă în acest sirop şi se pune cratiţa din nou la fiert, la foc potrivit, circa 45 de minute, sau până când arpagicul se înmoaie şi siropul este suficient de gros. Se repartizează dulceaţa caldă în borcane şi acestea se sterilizează 30 de minute.
Se lasă să se răcească în vasul de sterilizare, acoperit cu pături groase. Această dulceaţă poate fi servită şi ca garnitură lângă preparate din came de gâscă, raţă, vită sau viţel.
Dulceaţă de arpagic
Pofta buna!