Dulceata de brumarele
PrinteazaO reteta savuroasa de Dulceata de brumarele din: prune, zahar, zeama de lamaie, baton de vanilie si bicarbonat de sodiu.
- 1,5 kg prune brumarii
- 1 kg zahar
- 2-3 linguri zeama de lamaie
- 1/2 baton de vanilie
- bicarbonat de soiu sau apa de var
Mod de preparare:
Alegi prune bine coapte, le speli şi le cureţi de coajă, scoţi uşor sâmburii, fără să rupi prunele. Le laşi să stea 1 -2 ore în apă cu var limpezit sau 20-30 de minute în apă cu bicarbonat de sodiu.
Le scoţi într-o strecurătoare şi clăteşti bine fructele sub jet de apă rece, după care le laşi să se scurgă. Din zahăr şi 2-3 pahare de apă legi un sirop.
Adaugi fructele, 1/2 baton de vanilie şi 2-3 linguri de zeamă de lămâie. Spumezi cât este nevoie şi, facultativ, poţi adăuga nucă prăjită, tăiată mărunt şi curăţată de coaja prăjită.
Fierbi din nou amestecul până se leagă. Incerci siropul, picurând dintr-o linguriţă într-o farfurioară cu apă şi, dacă se formează o bobiţă, dulceaţa e gata.
Pui dulceaţa în borcănele curate, uscate, închise cu celofan sau capace şi le depozitezi într-un loc rece şi uscat.
Dulceata de brumarele
Pofta buna!