Farfalle cu pui si legume din: farfalle, ulei, ceapa, piept de pui, anghinare, ardei, rozmarin, cimbru. Ingrediente: 500 g farfalle 2 linguri cu ulei de măsline 1 ceapă, curăţată şi feliată 2 piepţi de pui, tăiaţi mărunt 1 inimă de anghinare din conservă, scursă şi tăiată în sferturi 2 ardei graşi roşii, curăţaţi şi tăiaţi in […]
Farfalle cu mazare, porumb si conopida
PrinteazaFarfalle cu mazare, porumb si conopida din: dovleac, mazare, porumb, conopida, fasole verde, ardei capia, ceapa, ulei, parmezan, nuca, sare, piper, marar, rosii.
Ingrediente:
- 400 g paste farfalle
- 500 g dovleac de plăcintă
- 200 g mazăre
- 100 g porumb din conservă
- o conopidă mică
- 200 g fasole verde
- 3 ardei capia copţi
- o ceapă
- 75 ml ulei
- 100 g parmezan
- 100 g miez de nucă
- sare
- piper
- mărar
- roşii
Mod de preparare:
Mazărea, conopida şi fasolea verde se fierb separat în apă cu sare, se scurg şi se pun într-un bol.
Fasolea verde şi conopida se taie în bucăţi mai mici, dovleacul de plăcintă se curăţă de coajă, se spală şi se taie cubuleţe.
Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.
Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pune ceapa, se căleşte până devine sticloasă, apoi se adaugă dolveacul tăiat şi se ţin pe foc două minute.
Pastele se fierb în apă cu sare şi puţin ulei, se scurg şi se pun într-un bol.
Se amestecă bine cu mazărea, fasolea şi conopida, porumbul scurs de apă, ceapa şi ardeii capia tăiaţi mărunt.
Se presară sare şi piper după gust, se adaugă miezul de nucă tăiat în bucăţi mai mici şi se amestecă.
Se pun în farfurii, se presară parmezan ras şi mărar tocat şi se servesc imediat.
Salata calda cu farfalle din: piept de pui, paste farfalle, rosii cherry, rucola, dovlecel, ciuperci, patrunjel, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 1 piept de pui 250 g paste farfalle 8-10 roşii cherry 1 mână de rucola 1 dovlecel 1 conservă cu ciuperci feliate 1 legătură de pătrunjel verde sare piper proaspăt 2-3 linguri […]
Pofta buna!