Fasole alba cu frunze de sfecla
PrinteazaFasole alba cu frunze de sfecla din: frunze de sfecla, cimbrisor, cimbru, usturoi, ansoa, ulei de masline, fasole, unt, sare de mare, piper, lamaie.
Ingrediente:
- 2 maini de frunze de sfecla
- 1 mana de frunze de cimbrisor sau cimbru
- 2 catei de usturoi, decojit si tocat
- 2 fileuri de ansoa
- ulei de masline
- 1 conserva de fasole de 400 g, scursa
- 1 cub de unt
- sare de mare si piper negru proaspat macinat
- lamaie
Mod de preparare:
Fierbeti frunzele de sfecla in apa sarata clocotita pana se inmoaie, apoi scurgeti apa si puneti frunzele deoparte.
In acelasi vas, turnati vreo 2 linguri de ulei de masline si prajiti ierburile, usturoiul si fileurile de ansoa.
Adaugati fasolea pentru a o incalzi, odata cu aceasta turnand si 1 lingura de apa.
Dupa 1 minut, puneti inapoi in vas sfecla, adaugand apoi untul.
Amestecati totul si asezonati, dupa gust, cu sare, piper si putin suc de lamaie.
Serviti imediat.
Fasole alba cu frunze de sfecla
Pofta buna!