Fasole boabe cu ceapa calita
PrinteazaFasole boabe cu ceapa calita din: fasole uscata, ceapa, boia dulce, piper alb, ulei de masline si sare.
- 600 g fasole uscata cu bobul mare
- 4 cepe
- o lingura boia dulce
- piper alb macinat
- 4-5 linguri ulei de masline
- sare
Mod de preparare:
Se alege fasolea bob cu bob, se spală în câteva ape şi apoi se lasă de seara până dimineaţa în apă, ca să se înmoaie bine. A doua zi, se scurge de apă şi se pune să fiarbă în apă călduţă. Se schimbă apa de 3- 4 ori, astfel încât fasolea să elimine prin fierbere toxinele.
După ce s-a înmuiat şi a fiert bine, se pun boabele într-o sită la scurs şi se acoperă cu un capac. Separat, într-o cratiţă, se pune uleiul, se încinge şi se căleşte ceapa tăiată fâşii subţiri. După ce s-a călit, se adaugă fasolea fiartă, se condimenteazătu sare, piper şi boia dulce şi se bagă în cuptor să scadă. Fasolea se serveşte cu murături.
Fasole boabe cu ceapa calita
Pofta buna!
Nu-mi place fasolea