Fasole verde cu carne de pui si rosii
PrinteazaFasole verde cu carne de pui si rosii din: carne de pui, fasole verde, ceapa, rosii sau bulion, ulei, faina, verdeata, sare.
Ingrediente:
- 750 g carne de pui
- 1 kg fasole verde
- 2 cepe
- 4-5 roşii (sau bulion)
- ulei
- 1/2 linguriţă făină
- verdeaţă
- sare
Mod de preparare:
Speli şi tai în bucăţi potrivite carnea de pui, apoi o prăjeşti în ulei. Adaugi ceapa tocată mărunt, laşi să se prăjească foarte puţin, presari făina şi amesteci bine.
Torni apă caldă, atât cât să acopere bucăţile de carne, adaugi sare şi laşi să fiarbă 15 minute.
După aceea pui roşiile fierte separat şi strecurate şi verdeaţa tocată. Dai la cuptor până scade bine. Ceapa prăjită o poţi înlocui cu ceapă crudă rasă. în acest caz o pui la fiert în acelaşi timp cu apa.
Dacă foloseşti carne de vită, termenul de fierbere este mai lung.
Pofta buna!