Pui in sos de portocale din: piept de pui, sare, piper, suc de portocale, unt, faina. Carnea de pui este o sursa excelenta de proteine, care ajuta la construirea si mentinerea masei musculare. O portie de 100 de grame de carne de pui furnizeaza aproximativ 30 de grame de proteine. Carnea de pui are mai […]
Fasole verde cu jambon
PrinteazaFasole verde cu jambon din: fasole verde, jambon, faina, ceapa verde, supa, sare, piper, ulei.
Ingrediente:
- 1 kg fasole verde
- 300 g jambon
- 5-6 fire ceapa verde
- 1 lingura cu faina
- 1 cana cu supa
- sare
- piper
- 2 linguri cu ulei
Mod de preparare:
Fasole verde cu jambon: Curăţaţi fasolea de vârfuri şi codiţe, spălaţi în apă călduţă şi o puneţi la fiert în apă care clocoteşte.
Fierbeţi acoperit 30 min, scurgeţi zeama şi adăugaţi peste fasole jambonul felii, tras în puţin ulei împreună cu ceapa verde tocată fin.
Presăraţi făină, săraţi, piperaţi şi fierbeţi acoperit 15 min. Serviţi mâncarea caldă, cu pâine proaspătă şi vin alb.
Pofta buna!
Iepure în sos de vin din: carcasa de iepure, cimbru, foi de dafin, scortisoara, lamaie, ou, sare, vin, ceapa, morcov, telina, faina, miere, cartofi, pasta de tomate, pesmet, spanac, ulei, supa de legume. Ingrediente: 1 carcasă de iepure 5 crenguțe de cimbru 7 foi de dafin 2 batoane de scorțișoară 1 lămâie 1 ou sare […]