Ficat si carne de porc cu scortisoara si nucsoara
PrinteazaFicat si carne de porc cu scortisoara si nucsoara din: file de porc, ficat de porc, untură topită, sânge proaspăt de porc, orez, pătrunjel, scorţişoară, nucşoară, sare, piper, vin roşu vechi, rădăcini de mandragoră, usturoi, ceapa, ardei roşu (iute sau dulce).
- 600 g file de porc
- 500 g ficat de porc
- 100 g untură topită
- 1 pahar de sânge proaspăt de porc
- 300 g de orez
- 1 legătură mică de pătrunjel
- 1 praf de scorţişoară
- 1 praf de nucşoară
- sare
- piper
Pentru marinată:
- 2 pahare cu vin roşu vechi
- 5 rădăcini de mandragoră
- 3 căţei de usturoi
- 1 ceapă
- 1 ardei roşu (iute sau dulce)
Mod de preparare:
Se rade mandragora, se toacă usturoiul, ceapa şi ardeiul, se taie de două ori şase felii din fileul şi din ficatul de porc.
Se pun toate aceste ingrediente îhtr-o oală de pământ, se stropesc cu vin roşu şi se lasă să marineze timp de 45 de minute.
După trecerea acestui timp, se scot feliile de carne şi se usucă pe hârtie absorbantă, după care se frig în tigaia unde s-a pus untura, sărându-le uşor.
Se strecoară marinata şi se toarnă în tigaie. Se micşorează focul şi se lasă să fiarbă în clocot mic.
Când lichidul a scăzut mult, se completează cu sânge de porc (sau de alt animal proaspăt sacrificat) şi se continuă fiertul, amestecând ţlin când în când, până când toate ingredientele s-au încorporat bine.
Separat, se pune orezul la fiert într-o apă potrivit de sărată: îl vei servi garnisit cu pătrunjel tocat, scorţişoară praf şi- nucşoară rasă.
Pofta buna!