Aperitive cu ficatei de pui din: sos de soia, rosii cherry, usturoi, ghimbir, bacon, ficatei de pui, castane. Ingrediente: 60 ml sos de soia 40 ml rosii cherry 1 catel usturoi zdrobit 1 felie ghimbir, tocat 12 felii bacon 12 ficatei de pui 24 de castane din conserva Mod de preparare: Amestecati soia, sherry, […]
Ficatei cu ierburi si coniac
PrinteazaFicatei cu ierburi si coniac din: ficăţei de pui, cartofi, ardei capia, cimbru oregano, usturoi, sare, piper, patrunjel verde, coniac, unt, ulei de masline, boia de ardei afumată.
- 1 kg ficăţei de pui
- 1,5 kg cartofi
- 2 ardei capia
- cimbru
- oregano
- 1 căţel de usturoi
- sare
- piper
- pătrunjel verde
- 50 ml coniac
- 50 g unt
- ulei de măsline
- 1 linguriţă boia de ardei afumată
Mod de preparare:
Cureţi cartofii, îi speli, îi tai cubuleţe şi îi pui la fiert cu apă şi sare. îi laşi pe foc circa 20 de minute, apoi îi scurgi.
Peste cartofi pui puţin ulei de măsline, ardeiul capia tocat foarte mărunt şi pătrunjelul tocat.
Potriveşti gustul de sare şi piper şi amesteci. în acelaşi timp, cureţi şi speli ficăţeii, apoi îi scurgi.
Intr-un vas nonaderent pui untul în puţin ulei de măsline la încins, apoi adaugi usturoiul tăiat şi ficăţeii.
Ii căleşti puţin, apoi adaugi coniacul şi flambezi.
Condimentezi cu sare, piper, apoi adaugi spre final cimbrul, oregano şi boiaua spaniolă. Serveşti ficăţeii împreună cu cartofii natur.
Ficatei cu ierburi si coniac
Pofta buna!
poate iti place si:
Aperitive cu ficatei de pui
Pofta buna!