Fidea cu crema si portocale
PrinteazaFidea cu crema si portocale
Ingrediente:
- 8 cuburi de fidea
- un litru lapte dulce
- 350 g zahăr tos
- 100 g făină
- 3 ouă
- 500 ml frişcă
- două pliculeţe cu zahăr vanilinat
- 100 g nucă de cocos
- două portocale
- două cuişoare
- un vlrf de linguriţă de sare
- ulei de floarea-soarelui
Mod de preparare:
Fidea cu crema si portocale: Intr-un castron se dizolvă făina -L cu puţin lapte rece, iar restul de lapte se pune la fiert.
Se adaugă zahărul tos, făina dizolvată, se amestecă încontinuu, ca să nu facă mici cocoloaşe, şi, cînd s-a îngroşat, se ia de pe foc.
Se lasă să se răcească puţin, se adaugă ouăle bătute cu o îurculiţă, sarea, cuişoarele pisate şi zahărul vanilinat.
Se amestecă, se pune din nou pe foc şi se mai lasă să fiarbă timp de cîteva minute.
Se ia de pe foc, se lasă să se răcească complet şi se amestecă bine cu frişcă lichidă turnată treptat, amestecînd încontinuu pînă capătă aspectul unui sos mai gros.
Fideaua se prăjeşte în ulei încins pînă capătă o culoare aurie, se scoate pe un şervet absorbant şi se lasă să se răcească.
Se toarnă sosul în farfurii, se aşază cuiburile de fidea şi se presară nucă de cocos.
Se servesc reci, cu felii de portocală sau cu coajă de portocală rasă deasupra.
Poftă bună!