File de calcan in sos de portocale

Printeaza

O reteta delicioasa de file de calcan in sos de portocale din: file de calcan, suc de lamaie, galbenus, apa, suc de portocale, coaja de portocale, unt sau margarina, sare si boia.

Ingrediente:File de calcan in sos de portocale

  • 8 file de calcan
  • sucul de la 1 lămâie
  • 1 gălbenuş
  • 3 linguri de apă
  • sucul şi coaja de portocală rasă
  • 150 gr unt sau margarină
  • sare
  • boia

 

Mod de preparare:

Fileurile de peşte le spălăm bine, le ştergem de apă, le stropim cu sucul de lămâie şi le lăsăm să se odihnea­scă. Intr-un vas încălzim sucul şi coaja de portocală. Amestecăm gălbenuşul cu apă şi adăugăm în zeamă untul sau margarina tăiată felii. Amestecăm până se îngroaşă.

Fileurile de peşte le punem într-un vas plat, condimentăm cu sa­re şi boia şi turnăm deasupra sosul de portocală. Mai fierbem înăbuşit încă 10 minute la foc mic în vasul acoperit cu capacul. După aceea condi­mentăm sosul.

 

Poftă bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.