File de calcan in sos de portocale
PrinteazaO reteta delicioasa de file de calcan in sos de portocale din: file de calcan, suc de lamaie, galbenus, apa, suc de portocale, coaja de portocale, unt sau margarina, sare si boia.
Ingrediente:
- 8 file de calcan
- sucul de la 1 lămâie
- 1 gălbenuş
- 3 linguri de apă
- sucul şi coaja de portocală rasă
- 150 gr unt sau margarină
- sare
- boia
Mod de preparare:
Fileurile de peşte le spălăm bine, le ştergem de apă, le stropim cu sucul de lămâie şi le lăsăm să se odihnească. Intr-un vas încălzim sucul şi coaja de portocală. Amestecăm gălbenuşul cu apă şi adăugăm în zeamă untul sau margarina tăiată felii. Amestecăm până se îngroaşă.
Fileurile de peşte le punem într-un vas plat, condimentăm cu sare şi boia şi turnăm deasupra sosul de portocală. Mai fierbem înăbuşit încă 10 minute la foc mic în vasul acoperit cu capacul. După aceea condimentăm sosul.
Poftă bună!