File de cod

Printeaza

File de cod: Se crestează 8 fileuri de cod pe partea cu pielea; se sărea­ză şi se piperează. Se prăjesc pe ambele feţe, în 2 linguriţe ulei de su­san. Peştele nu trebuie să se usuce prea mult; dacă dă semne de uscare, se mai unge cu puţin ulei.

Se taie cubuleţe (5 mm) 1 ardei gras roşu, 1 ardei gras galben, 1 bucăţică de ghimbir cât o nucă. Se aşază într-o cratiţă cu 4 fire ceapă verde tăiată rondele, cuburile de ardei gras şi de ghimbir, 2 linguriţe sos de soia, 2 linguriţe sos de chili, 1 lingu­ră rondele de ceapă verde, 1 lingură coriandru verde tocat, sare şi piper.

Inainte de servire, se mai încing 4 linguri ulei de susan, până începe să fumege, şi se toarnă peste amestecul de legume. Sosul fier­binte se toarnă peste peşte.

 

Poftă bună!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.