File de cod
PrinteazaFile de cod: Se crestează 8 fileuri de cod pe partea cu pielea; se sărează şi se piperează. Se prăjesc pe ambele feţe, în 2 linguriţe ulei de susan. Peştele nu trebuie să se usuce prea mult; dacă dă semne de uscare, se mai unge cu puţin ulei.
Se taie cubuleţe (5 mm) 1 ardei gras roşu, 1 ardei gras galben, 1 bucăţică de ghimbir cât o nucă. Se aşază într-o cratiţă cu 4 fire ceapă verde tăiată rondele, cuburile de ardei gras şi de ghimbir, 2 linguriţe sos de soia, 2 linguriţe sos de chili, 1 lingură rondele de ceapă verde, 1 lingură coriandru verde tocat, sare şi piper.
Inainte de servire, se mai încing 4 linguri ulei de susan, până începe să fumege, şi se toarnă peste amestecul de legume. Sosul fierbinte se toarnă peste peşte.
Poftă bună!