File de crap cu merişoare
PrinteazaO reteta delicioasa de File de crap cu merişoare din: file de crap, merisoare, lamaie, supa de legume, ulei de masline, patrunjel, sare si piper.
- 500 g file de crap
- 300 g merisoare
- 1 lamaie
- 200 ml supa de legume
- 3-4 linguri ulei de masline
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Presăraţi fileul de crap cu sare şi piper pe ambele părţi, Stropiţi-l cu zeamă de lămâie şi prăjiţi-l înăbuţit într-o tigaie mare, în ulei.
După 15 minute adăugaţi supa de legume, merişoarele şi jumătate din legătura de pătrunjel, tocat mărunt.
Acoperiţi tigaia cu un capac şi lăsaţi să fiarbă la foc mic 20 de minute.
Spre final, potriviţi de sare şi piper, puneţi şi pătrunjelul rămas şi lăsaţi să mai fiarbă 2-3 minute.
Serviţi fileul de crap cald, stropit cu sosul din tigaie şi cu garnitură de merişoare. Ornaţi cu feliute de lămâie.
File de crap cu merişoare
Pofta buna!