Orez cu file de porc din: orez, sos de soia, vin, file de porc, ceapa, ulei, sparanghel, ghimbir, usturoi, creson, sare, piper. Ingrediente: 100-150 g orez 750 ml fond de vită (gata preparat) 250 ml fond asiatic (gata preparat) 2-3 linguri sos de soia 2-3 linguri vin de orez 250 g fileuri de porc 1 […]
File de porc cu fulgi de ardei iute si ceapă verde
PrinteazaFile de porc cu fulgi de ardei iute si ceapă verde din: file de porc, ulei de masline, suc de lamaie, fulgi de ardei iute, ceapa verde, unt, otet de vin alb, zahar, piper si sare.
Ingrediente:
- 500 g filé de porc
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 linguriță suc de lămâie
- 1/2 linguriță fulgi de ardei iute
- 16 cepe verzi
- 3 linguri unt
- 2 linguri oțet de vin alb
- 2 linguri zahăr
- piper,
- sare
Mod de preparare:
Se spală carnea, se șterge și se taie felii, care se bat ușor cu bătătorul de șnițele.
Se amestecă 2 linguri ulei cu 1 lingură suc de lămâie și ardei iute; cu acest amestec se unge carnea pe ambele fețe.
Se așază într-un castron și se acoperă cu folie transparentă; se lasă să se marineze la frigider cca 2 ore.
Între timp se spală și se curăță ceapa verde.
Într-o tigaie adâncă se topesc 2 linguri de unt; se așază înăuntru ceapa și se prăjește puțin pe fiecare parte.
Se toarnă oțetul și se presară zahăr; se amestecă atent și se lasă să se înăbușe la foc moale 7-9 minute, până ce zahărul începe să se caramelizeze.
Se adaugă sare, puțin piper și se păstrează la cald.
Într-o altă tigaie se topește restul de unt și se prăjește carnea la foc iute 2-3 min. pe fiecare parte.
Se sărează, se piperează și se servește pe farfurii preîncălzite, lângă ceapa verde.
File de porc cu fulgi de ardei iute si ceapă verde
Orez cu file de porc
Pofta buna!
Sa-mi opresti si mie o bucata de friptura