Flanc de porc cu salvie si mere
PrinteazaFlanc de porc cu salvie si mere din: sare, flanc de porc, usturoi, cidru de mere, mere, salvie, sare, piper.
Ingrediente:
- 500 g sare grunjoasă
- 5 kg flanc de porc
- 2 căpăţâni de usturoi întregi
- 500 ml cidru de mere
- 8 mere mici
- o mână de salvie
- sare şi piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Presară sarea într-o farfurie întinsă. Pune carnea de porc cu pielea în jos şi las-o aşa la frigider, peste noapte.
Preîncălzeşte cuptorul la 180°C. Taie căpăţânile de usturoi şi pune-le într-o tavă.
Toarnă cidrul. Şterge sarea de pe flanc cu un prosop de bucătărie curat. Foloseşte un cuţit bine ascuţit pentru cresta pielea deasupra.
Pune carnea cu pielea în jos peste usturoi. Coace-o timp de 3 ore.
Scoate tava şi pune merele şi salvia. Mai coace 30-45 minute la 180°C, sau până când pielea devine aurie şi crocantă. Serveşte.
Flanc de porc cu salvie si mere
Pofta buna!