Ceai de Valeriană cu Scorțișoară din: radacina de valeriana, scortisoara, apa, miere. Îmbinând proprietățile calmante ale valerianei cu aroma caldă și ușor dulceagă a scorțișoarei, acest ceai reprezintă băutura perfectă pentru relaxare după o zi lungă și agitată. Valeriana, cunoscută pentru efectele sale benefice asupra somnului și a stării de calm, în combinație cu scorțișoara, […]
Foi cu spuma de ciocolata
PrinteazaFoi cu spuma de ciocolata din: foi de pandispan, ciocolata alba, frisca, gelatina.
Ingrediente:
- un pachet foi de pandispan
pentru spuma:
- 540 g ciocolata alba
- 800 ml frisca lichida
- 4-5 foi gelatina
Mod de preparare:
Frişca se pune într-un castron, se acoperă cu folie alimentară şi se dă 10 minute la congelator.
Gelatina, care trebuie să fie pentru 800 ml de lichid, se pune în apă rece pentru 10 minute.
Ciocolata ruptă bucăţi şi 100 ml frişca se pun la bain- marie pentru topire, iar restul de frişcă se bate, eventual cu întăritor pentru friscă.
Gelatina se amestecă bine cu 2 linguri de apă caldă, se aşteaptă 1-2 minute să se dizolve şi se pune în frişcă.
Se amestecă bine. Odată ciocolata topită, se pun în ea câte 2-3 linguri de frişcă şi se amestecă rapid la mixer.
Apoi se adaugă şi gelatina şi se amestecă.
Spuma se pune între foile de pandişpan având grijă să rămână şi pentru exterior si se dă la rece până a doua zi.
Foi cu spuma de ciocolata
Pofta buna!
Ceai de Valeriană cu Scorțișoară
Asta i prajitura mea preferata 🙂