Foi umplute cu spuma de capsuni
PrinteazaFoi umplute cu spuma de capsuni din: faina, oua, zahar, ulei, praf de copt.
- 650 g făină
- 2 ouă
- 3 gălbenuşuri
- 250 g zahăr
- 8 linguri ulei
- 1 praf de copt
Ingrediente umplutură: 500 g căpşuni, 180 g zahăr, 3 albuşuri, 1 linguriţă de lămâie.
Mod de preparare:
Amesteci ouăle şi gălbenuşurile cu zahărul până obţii o spumă în care adaugi apoi uleiul în fir (ca la maioneză). Pui şi praful de copt stins în oţet, făina în ploaie şi frămânţi un aluat elastic pe care-l împărţi în patru.Intinzi apoi 4 foi şi o coci pe fiecare câte 10 minute pe dosul tăvii tapetate cu făină.
Când sunt puţin rumenite pe margini sunt gata. Speli căpşunile, le presari cu 150 g zahăr şi le laşi să se scurgă într-o strecurătoare. Baţi apoi albuşurile spumă cu zahărul rămas şi zeama de lămâie.
Amesteci spuma cu căpşunile şi o întinzi între foile coapte şi răcite. Laşi prăjitura la rece 1-2 ore ca să se înmoaie foile, apoi o tai bucăţi şi o pudrezi cu zahăr.
Pofta buna!