Frigărui de creveţi cu ierburi

Printeaza

Frigărui de creveţi cu ierburi din: creveti, ulei de masline, lamai,coniac, usturoi, piper alb, marar verde, ierburi aromatice, salata verde.

Ingrediente:

  • 20 de cozi de creveti (5 / portie) decorticati

sosul de marinare:

  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 lamai (1 feliata si 1 pentru zeama)
  • 50 ml coniac
  • 4 catei de usturoi
  • piper alb macinat

servit:

  • 1 lingura marar verde tocat fin
  • 1 lingurita ierburi aromatice uscate
  • 2-3 foi de salata verde

 

Mod de preparare:

Speli creveţii sub jet de apă rece, îi usuci cu prosoape absorbante şi îi aşezi într-un castron.

Separat, amesteci coniacul, zeama şi feliile de lămâie, puţin piper alb, ulei de măsline şi căţeii de usturoi zdrobiţi.

Torni sosul obţinut peste creveţi, acoperi vasul cu folie alimentară şi îl laşi la frigider, aproximativ 60 de minute.

Infigi creveţii pe beţigaşe de bambus (câte 5 bucăţi pentru fiecare porţie) şi îi frigi pe grătarul bine încins, câte 2-3 minute pe fiecare parte, până devin aurii.

Aşezi frigăruile pe frunze de salată verde, le decorezi cu mărar verde tocat, amestecat cu ierburi aromatice.

 

Frigărui de creveţi cu ierburi

Pofta buna!

 

 

 

Supă Minestrone cu Fasole Cannellini

Supă Minestrone cu Fasole Cannellini: O Explozie de Arome Italiene – Descoperă savoarea autentică a bucătăriei italiene cu această supă minestrone cu fasole cannellini. Minestrone este o supă bogată, plină de legume proaspete și fasole, perfectă pentru a oferi organismului nutrienții necesari. Ideală pentru orice sezon, această rețetă va încânta cu siguranță toate gusturile și […]

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.