Friptura aromata de vita cu mamaliguta
PrinteazaFriptura aromata de vita cu mamaliguta din: spate de vita, oase de vita, morcovi, ceapa, ardei rosu, ulei, sare, piper, chimen, cimbru, rozmarin, patrunjel, rosii in bulion.
Există mai multe tipuri de carne de vită, iar acestea diferă în funcție de vârsta animalului și de partea corpului din care provine carnea.
Carnea de vită tânără, cunoscută sub numele de carne de vițel sau carne de vită albă, are o culoare mai deschisă și o textură mai moale decât carnea de vită matură.
Carnea de vită matură, cunoscută sub numele de carne de vită roșie, are o culoare mai închisă și o textură mai densă.
- 1 kg spata de vita
- 1 l supa limpede de oase de vita
- 2 morcovi mari
- 2 cepe
- 1 ardei rosu
- 50 ml ulei
- sare
- piper proaspat macinat
- chimen macinat
- 1 legatura ierburi (cimbru, rozmarin, patrunjel)
- 1 conserva rosii in bulion
Mod de preparare:
Speli carnea şi o tai în cubuleţe. în acest fel, îşi va dezvolta mai bine aroma.
Incălzeşti uleiul într-o cratiţă de fontă sau antiaderentă şi înăbuşi carnea 4-5 minute, întorcând-o pe toate părţile.
Adaugi ierburile legate cu sfoară şi legumele, în prealabil spălate şi tăiate rondele sau fâşii, după caz.
Torni puţină supă şi fierbi carnea la foc mic, timp de 2 ore, amestecând din când din când.
Spre sfârşit scoţi ierburile aromate şi pui roşiile în bulion.
Dacă este cazul, mai torni din când în când supă fierbinte.
Condimentezi preparatul cu sare, piper şi puţin chimen şi serveşti cu paste integrale, orez integral sau mămăliguţă.
Friptura aromata de vita cu mamaliguta
Pofta buna!