O reteta simpla si delicioasa din carne de miel, pesmet, sare cu aroma de usturoi, amestec de provence, piper, usturoi, flori uscae de levantica, ulei de masline, unt, vin rosu si mustar de dijon. Carnea de miel este bogată în proteine și conține vitamine și minerale importante pentru sănătate. De exemplu, este o sursă bună […]
Friptura de miel cu cartofi noi, cimbru si usturoi
PrinteazaFriptura de miel cu cartofi noi, cimbru si usturoi din: cotlete de miel, ulei, ceapa, cartofi noi, cimbru, usturoi, supa de pui, sparanghel.
- 6 cotlete de miel, cu grasimea transata
- 2 linguri de ulei
- 1 ceapa, feliata subtire
- 400 g cartofi noi, feliate
- 1/2 legatura de cimbru, cate fire puse deoparte pentru decor
- 3 catei de usturoi, feliate subtire
- 200 ml supa de pui sau miel
- sparanghel, pentru servit (optional)
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 180°C. încălzeşte o mică tavă de copt şi unge bucata de miel cu 1 lingură de ulei şi sare de mare.
Pune carnea, cu pielea în jos, în tavă, până când grăsimea se rumeneşte şi se închide la culoare, apoi rumeneşte-o pe toate părţile. Transfer-o pe o farfurie.
Adaugă ceapa în tavă şi căleşte-o 10 minute, până se înmoaie. Pune şi cartofii, cimbrul, usturoiul şi supa şi apasă totul cu o lingură.
Aşază deasupra mielul şi lasă tava la cuptor 25-30 de minute, până când cartofii devin moi, iar mielul este pătruns.
Lasă friptura să se odihnească acoperită cu o folie de aluminiu timp de 10 minute.
Feliază bucata de miel în cotlete separate şi presară-le cu cimbrul pus deoparte.
Serveşte-le cu o lingură mare de cartofi şi, dacă vrei, cu nişte sparanghel gătit simplu.
Friptura de miel cu cartofi noi, cimbru si usturoi
Pofta buna!
poate iti place si:
Friptura miel cu levantica si usturoi
Friptura de miel cu cartofi si sos de menta
Friptura de miel cu cartofi si sos de menta din: file de miel, coaja rasa de lamaie, usturoi, piper, ulei de masline,, cartofi, unt, menta, zahar, cidru. Carnea de miel este bogată în proteine și conține vitamine și minerale importante pentru sănătate. De exemplu, este o sursă bună de vitamina B12, fier și zinc. De […]
Pofta buna!