Friptura de miel la cuptor cu cimbru si usturoi din: carne de miel, usturoi verde, usturoi, unt, ulei de masline, foi de dafin, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1.5-1.8 kg carne de miel (pulpa din spate) 1 legatura usturoi verde 4-5 căţei de usturoi 50 g unt 2 linguri ulei de măsline sau 3 linguri cu ulei de floarea soarelui 2 foi […]
Friptura de miel la cuptor cu mamaligura si mujdei de usturoi
PrinteazaFriptura de miel la cuptor cu mamaligura si mujdei de usturoi din: miel, pulpe de miel, spate, coaste de miel, untura de porc, sare, piper, cimbru, rozmarin, usturoi, legume, supa de vita si vin rosu.
- un miel
- pulpe spate
- spate
- coaste
- untura porc 200 g
- sare, piper, cimbru, rozmarin, usturoi – dupa gust
- pat de legume – ceapa si morcov
- supa de vita 500 ml
- vin rosu 300 ml
Mod de preparare:
Bucăţile de miel se ung cu un amestec de untură, sare, piper, rozmarin şi usturoi.
Se lasă două ore la rece. Se prăjesc în tigaie pe fiecare parte până devin arămii.
Se scot şi se aşază pe tava de cuptor, in care s-a pus patul de legume (din ceapă şi morcov), untură şi supa de vită.
Se acoperă fundul tăvii cu o folie de staniol. Se scot din când în când şi se stropesc cu zeama din tavă.
După o oră se scoate friptura şi se adaugă 300 ml de vin roşu. S
e dă din nou la cuptor şi se mai lasă maximum o oră.
Cu 10 minute înainte de a fi gata, se dă la o parte folia de aluminiu în care au fost învelite pentru a se rumeni.
Se poate servi cu o garnitură de orez cu legume, cu piure cu ceapă verde şi coriandru sau cu mâmăliguţă şi mujdei de usturoi.
Friptura de miel la cuptor cu mamaligura si mujdei de usturoi
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Friptură de miel cu ceapa si telina la cuptor
Friptură de miel cu ceaapa si telina la cuptor din: pulpa de miel, ceapa, telina, usturoi, rozmarin, foi de dafin, vin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 pulpa de miel 1 ceapa 1 telina mica 2-3 catei de usturoi 3-4 fire de rozmarin 2 foi de dafin 1 lingurita piper boabe 250 ml vin alb […]
Pofta buna!
Delicioasa friptura de miel