Friptura de porc cu gust dulce-acrisor

Printeaza

Friptura de porc cu gust dulce-acrisoar din: carne slabă de porc (se poate folosi şi cea de vită), morcovi, ceapă, ananas(la conserva sau crud), ardei graşi, oţet, sare, piper, făină, ulei pentru prăjit.

Ingrediente:friptura de porc cu gust dulce-acrisor

  • 1 kg carne slabă de porc (se poate folosi şi cea de vită)
  • 0,5 kg morcovi
  • 0,5 kg ceapă
  • feliile de ananas, fără zeamă, dintr-o cutie medie – eventual ananas crud
  • 3 ardei graşi diferit coloraţi
  • oţet
  • sare şi piper după gust
  • puţină făină
  • ulei pentru prăjit

 

Mod de preparare:

Se taie carnea în cuburi mici şi se prăjeşte în uleiul bine încins înainte.

Separat se prăjesc la un loc: ceapa tăiată mărunt, morcovii raşi, ardeii graşi tăiaţi felii extrem de subţiri şi ananasul tăiat felii.

Se amestecă cu carnea şi se adaugă oţetul, sarea, piperul şi puţină făină dizolvată în apă.

Se lasă pe foc moale până ce carnea se înmoaie (după preferinţă, dacă se doreşte puţin mai uscată, chiar uşor crocantă, se mai poate lăia un timp la cuptor).

Se serveşte cu garnitură de orez fiert în abur.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.