Friptura de porc cu gust dulce-acrisor
PrinteazaFriptura de porc cu gust dulce-acrisoar din: carne slabă de porc (se poate folosi şi cea de vită), morcovi, ceapă, ananas(la conserva sau crud), ardei graşi, oţet, sare, piper, făină, ulei pentru prăjit.
- 1 kg carne slabă de porc (se poate folosi şi cea de vită)
- 0,5 kg morcovi
- 0,5 kg ceapă
- feliile de ananas, fără zeamă, dintr-o cutie medie – eventual ananas crud
- 3 ardei graşi diferit coloraţi
- oţet
- sare şi piper după gust
- puţină făină
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Se taie carnea în cuburi mici şi se prăjeşte în uleiul bine încins înainte.
Separat se prăjesc la un loc: ceapa tăiată mărunt, morcovii raşi, ardeii graşi tăiaţi felii extrem de subţiri şi ananasul tăiat felii.
Se amestecă cu carnea şi se adaugă oţetul, sarea, piperul şi puţină făină dizolvată în apă.
Se lasă pe foc moale până ce carnea se înmoaie (după preferinţă, dacă se doreşte puţin mai uscată, chiar uşor crocantă, se mai poate lăia un timp la cuptor).
Se serveşte cu garnitură de orez fiert în abur.
Pofta buna!