Friptura de vita, cu sos de hrean
PrinteazaFriptura de vita, cu sos de hrean din: muschi de vita, hrean, smantana, branza de mucegai, unt, vin, sare, piper, piper verde.
- 500 g muschi de vita
- 3 bete de hrean rase
- 200 g smantana
- 100 g bnza cu mucegai
- 100 100 g unt
- 2 pahare vin alb
- sare
- piper
- piper verde boabe
Mod de preparare:
Speli muşchiul şi îl usuci pe hârtie absorbantă. îl cureţi de pieliţe şi-l condimentezi. Intr-o tigaie încinsă, topeşti 50 g unt, adaugi muşchiul de vită şi-l rumeneşti circa 3-5 minute pe fiecare parte, la foc potrivit.
Il scoţi într-o farfurie şi-l laşi acoperit 10 minute.
Aşezi carnea într-o tavă, torni peste ea un pahar cu vin şi acoperi cu folie de aluminiu. Dai tava la cuptorul preîncălzit, pentru 20 de minute.
Intr-o tigaie bine încinsă topeşti restul de unt. Pui brânza şi o laşi 10 minute, amestecând din când în când.
Pui hreanul ras şi un pahar cu vin. Le laşi la foc mic, până ce scade vinul. Adaugi smântână şi restul de condimente. Scoţi muşchiul pe un platou, torni deasupra sosul de hrean şi presari boabe de piper şi mărar tocat mărunt.
Pofta buna!