Friptura de vita cu sos Worchester
PrinteazaFriptura de vita cu sos Worchester din: muschi de vita, sos worchester, unt, salvie, miere, hrean, ulei, cartofi, morcovi, ceapa rosie, radacina de pastarnac.
- 4×100 g muschi de vita
- 100 ml sos worchester
- 180 g unt
- 2-3 linguri cu salvie
- 1 lingura cu miere
- 2 linguri cu hrean ras
- 2-3 linguri cu ulei
- 2-3 cartofi
- 2-3 morcovi
- 1 ceapa rosie
- 1-2 radacini de pastarnac
Mod de preparare:
Combină sosul Worchester cu hreanul şi mierea şi o lingură cu ulei.
Amestecă untul cu salvie, unge cu ele fiecare bucată de carne, apoi pune-le pe un grătar încins vreo două minute pe fiecare parte.
Pune fripturile într-o tavă, împreună cu amestecul de sos Worchester şi ce-a rămas din amestecul de unt şi salvie.
Dă la cuptorul încins pentru 10-12 minute. Intre timp, căleşte legumele în uleiul rămas şi pune-le la cuptor, presărate cu oregano şi puţină salvie.
Lasă până ce se pătrund şi capătă o culoare apetisantă. Serveste friptura de vita cu sos Worchester, cu legumele coapte si un pahar cu vin bun.
Friptura de vita cu sos Worchester
Pofta buna!