Friptură de Curcan cu Sos de Ardei Copt – perfectă pentru o masă festivă sau pentru un prânz sănătos și satisfăcător. Carnea de curcan este cunoscută pentru conținutul său scăzut de grăsimi și pentru faptul că este o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate. Sosul de ardei copt adaugă o notă dulce și fumurie […]
Friptură de vită la grătar cu ardei, capere şi ardei iute
PrinteazaFriptură de vită la grătar cu ardei, capere şi ardei iute din: antricot de vita, ulei de masline, ardei grasi, ardei iuti, capere, sare grunjoasa si piper.
Ingrediente:
- 1 antricot de vită, cu grosimea de 4-5 cm
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 200 g ardei graşi galbeni şi roşii
- 150 g ardei iuţi verzi, conservaţi în oţet
- 100 g capere din conservă, desărate
- sare grunjoasă
- piper
Mod de preparare:
Taie ardeii graşi în două, îndepărtează seminţele şi părţile albe din interior, apoi toacă-i cubuleţe.
Incinge câte o lingură de ulei într-o tigaie şi căleşte ardeii separat (pe culori) circa 15 minute, la foc foarte mic.
Scurge ardeii iuţi de oţetul în care au fost conservaţi, spală-i şi taie-i bucăţi mari.
Condimentează ardeii graşi cu sare şi piper, după gust. Spală caperele, zvântă-le şi toacă-le cu cuţitul, apoi stropeşte-le cu puţin ulei.
Pune grătarul la 5 cm deasupra jarului şi lasă-1 să se încingă. Crestează grăsimea de pe marginea cărnii pentru ca aceasta să nu se deformeze în timpul frigerii.
Pune carnea pe grătarul încins şi frige-o câte 5 minute pe fiecare parte, presărând-o cu sare grunjoasă, după gust (dacă în loc de grătar foloseşti o placă striată din fontă, pune sare în aceasta înainte de a aşeza carnea).
Taie carnea felii groase, stropeşte-le cu puţin ulei de măsline şi serveşte-le cu legumele preparate mai înainte.
Friptură de vită la grătar cu ardei, capere şi ardei iute
Poftă bună!
Friptură de Curcan cu Sos de Ardei Copt