Friptura de vitel la tava
PrinteazaFriptura de vitel la tava din: pulpa de vitel, unt, alune, rozmarin, vin, sare, piper.
- 800 g pulpa de vitel
- un pachet unt
- 200 g alune macinate
- o lingura rozmarin
- 2 crengute rozmarin
- 200 ml vin alb
- sare
- piper
Mod de preparare:
Carnea se taie pentru a se obtine o foaie cat mai neteda. Alunele se macina si se amesteca bine cu jumatate din cantitatea de unt. Se unge o parte a carnii cu acest amestec si se presara rozmarin maruntit.
Se ruleaza, se leaga si se unge cu restul untului. Se asaza in tava, se presara cu sare si piper si se pun crengutele de rozmarin. In tava se toarna si vinul si se da la cuptor pentru 60-70 de minute, stropind friptura din cand in cand. Se orneaza cu rozmarin.
Friptura de vitel la tava
Pofta buna!