Friptura de vitel

Printeaza

Friptura de vitel din: carne de vitel, slanina, usturoi, rozmarin, marar, vin alb, sare si piper.

Ingrediente:

  • 800 gr carne de viţel
  • 100 gr slănină
  • 2 căţei de usturoi
  • rozmarin
  • mărar
  • 1 pahar de vin alb
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Friptura de vitel: Impănăm carnea de viţel cu bucăţele de slănină, eventual ciu­perci, castraveţi acri, usturoi, o rulăm şi o legăm cu aţă. O frigem în vas.

Cănd carnea s-a rumenit, o condi­mentăm, turnăm peste ea vinul şi fierbem până cănd fierbe vinul, acoperim (cu capacul) şi micşorăm focul.

Mai fierbem cca 30 minute. Dacă doriţi un sos mai gros, scoateţi carnea mai devreme, adăugaţi puţină apă şi făină şi fierbeţi puţin.

Peste carnea tăiată felii, turnaţi sosul.

 

Poftă bună!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.