Friptura de vitel
PrinteazaFriptura de vitel din: carne de vitel, slanina, usturoi, rozmarin, marar, vin alb, sare si piper.
Ingrediente:
- 800 gr carne de viţel
- 100 gr slănină
- 2 căţei de usturoi
- rozmarin
- mărar
- 1 pahar de vin alb
- sare
- piper
Mod de preparare:
Friptura de vitel: Impănăm carnea de viţel cu bucăţele de slănină, eventual ciuperci, castraveţi acri, usturoi, o rulăm şi o legăm cu aţă. O frigem în vas.
Cănd carnea s-a rumenit, o condimentăm, turnăm peste ea vinul şi fierbem până cănd fierbe vinul, acoperim (cu capacul) şi micşorăm focul.
Mai fierbem cca 30 minute. Dacă doriţi un sos mai gros, scoateţi carnea mai devreme, adăugaţi puţină apă şi făină şi fierbeţi puţin.
Peste carnea tăiată felii, turnaţi sosul.
Poftă bună!