Fructe cu sos de vanilie

Printeaza

Fructe cu sos de vanilie din: mere, kiwi, nectarine, galbenusuri, zahar, lapte, amidon, zahar vanilat, esenta de vanilie.

Ingrediente:

  • 4 mere
  • 4 kiwi
  • 4 nectarine
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 500 ml lapte
  • 1 lingura amidon sau faina
  • 1 pachet zahar vanilat
  • esenta de vanilie

 

Mod de preparare:

Amesteci gălbenuşurile cu zahărul până îşi dublează volumul şi crema a devenit aerată.

Adaugi amidonul sau făina, 2-3 picături de esenţă de vanilie şi zahărul vanilat. Incălzeşti laptele, dar să nu fiarbă.

Torni cu grijă în crema de ou câteva linguri de lapte. Amesteci, apoi pui cu atenţie crema în restul de lapte.

Amesteci până are consistenţa unei smântâni.

Speli fructele. Cureţi kiwiurile de coajă, merele de cotor, coajă şi căsuţa de seminte.

Tai cubuleţe toate fructele şi le aşezi într-un bol.

Torni pe deasupra sosul de vanilie, după ce l-ai lăsat să se răcească.

Fructe cu sos de vanilie

Fructe_cu_sos_de_vanilie

Pofta buna!

 

 

Dovlecei la cuptor cu rosii si cas

Dovlecei la cuptor cu rosii si cas din: dovlecei, piper, sare, ulei, oua, ceapa verde, cas de oaise, patrunjel, rosii, usturoi, unt si pesmet. Ingrediente: 2 dovlecei de dimensiune medie piper sare 40 ml ulei 2 ouă 2 fire ceapă verde 100 g caș de oaie 2 legături pătrunjel verde 2 roșii mari sau 10 […]

Zacusca rapida de gogosari

Zacusca rapida de gogosari din: gogosari, ceapa uscata, ulei de floarea soarelui, bulion, patrunjel verde, usturoi, otet, sare si piper. Ingrediente: 40-45 gogosari 1.5 kg ceapa uscata 0,5 l ulei de floarea soarelui 400 gr bulion 3 legaturi patrunjel verde 3 capatani de usturoi 3 linguri otet sare si piper dupa gust   Mod de […]

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.