Fructe de mare cu sos alb
PrinteazaFructe de mare cu sos alb din: brate de caracatita, midii, creveti decorticati, creveti, usturoi, lamaie, ulei de masline, mustar, sare, piper, opregano, capere, castraveti murati.
- 300 g brate de caracatita
- 500 g midii
- 100 g creveti decorticati
- 200 g creveti mai mari
- o capatana de usturoi mica
- o lamaie
- 200 ml ulei de masline
- o lingurita cu mustar
- sare
- piper
- oregano
- capere
- castraveti murati
Mod de preparare:
Bratele de caracatiţă se spală, se taie bucăţele şi se pun într-un bol. Se încing 50 ml ulei, se pun doi căţei de usturoi şi puţin oregano tocat.
Se călesc două minute, apoi se adaugă cuburile de caracatiţă.
Se călesc trei minute, se adaugă puţină apă şi se fierb 20-25 de minute.
Se presară midiile şi creveţii decorticaţi, se adaugă creveţii mari şi sucul de la jumătate de lămâie.
Se condimentează, se amestecă şi se mai ţin pe foc zece minute. Se scot din oală cu o spumieră şi se pun pe un platou.
Intr-un bol se mixează restul de ulei cu muştarul, usturoiul rămas pisat, sare şi piper.
Se adaugă restul de suc de lămâie, oregano tocat şi se amestecă.
Se toarnă deasupra sosul obţinut şi se servesc imediat.
Fructe de mare cu sos alb
Pofta buna!