Fursecuri cu nuca si vanilie din: unt, margarina, zahar, faina, lamaie, sare, oua, nuci, vanilie. Ingrediente: 250 g unt 250 g margarină 150 g zahăr pudră 650 g făină coajă de lămâie sare 5 ouă vanilie 10 nuci Mod de preparare: Punem într-un vas emailat untul, margarina şi zahărul ca să se amestece la […]
Fursecuri cu vanilie si nuci
PrinteazaFursecuri cu vanilie si nuci din: margarina, zahar, oua, sare, faina, vanilie, nuci.
- 1 pachet margarina sau unt
- 250g zahar
- 3 oua
- sare
- 250g faina
- vanilie
- nuci tocate
Mod de preparare:
Se lasa untul sau margarina la temperatura camerei cateva ore, apoi se freaca spuma timp de 5 minute.
Se pune jumatate din cantitatea de zahar, se continua operatiunea pana cand se omogenizeaza amestecul.
Se pune restul de zahar. Crema obtinuta este alba si pufoasa.
Se pun ouale pe rand, se incorporeaza prin frecare energica. Se pune un praf de sare, coaja rasa de lamaie sau vanilie, apoi se pune faina, proaspat cernuta, in ploaie.
Amestecul este moale. Se ia din aluat cu lingurita si se pun gramajoare pe tava neunsa. Se pun in cuptor fierbinte si se tin la foc viu 15 minute.
Fursecurile sunt coapte cand se desprind de pe tava. In compoziţie se pun nuci tocate fin.
Se pudreaza cu zahar farin. Se servesc dupa ce s-au racit.
Pofta buna!
poate iti place si:
Fursecuri cu vanilie si rom
Fursecuri cu vanilie si rom din: oua, zahar, nuci, cacao, unt, vanilie, rom. Ingrediente: Pentru aluat: 4 albuşuri 1 1/2 pahar zahăr 3 pahare nuci măcinate 1-2 linguri cacao unt pentru tavă Pentru cremă: 4 gălbenuşuri 1 pahar zahăr 2-3 linguri apă 2-3 linguri cacao vanilie rom 200 g unt Mod de preparare: […]
Pofta buna!